Actie: Verkoping vrouwenvereniging "Tryfosa" zaterdag 21 oktober 2006 .....

 

 

Eindelijk is het dan weer zover. Na wekenlange arbeid en overleg werden op zaterdag 21 october de deuren van het verenigingsgebouw van de Ger. Gemeente geopend.
Tafels en stoelen kregen een plaats, daarna rolden dozen, tassen en manden binnen met van alles en nog wat. Na het aankleden van de tafels met een tafelkleed werd alles gesorteerd. Mutsen, dassen en sokken bij elkaar. Stroopwafels, bokkepootjes en cake’s.
Kaas, eieren, komkommers, appels en aardbeien. Mooi ingepakte kado artikelen, vele mooie kaarten en ga zo maar door. Nadat alles goed gezet was deed ieder de ronde en sloeg voorraad in. Daarna werd koffie gedronken. Om 9.45 uur opende ds. Hoek de dag met het lezen van 1 Petrus 2 :1-10 en met gebed.
Hierna begon de verkoping. Het zaaltje stroomde gelijk vol met belangstellenden. Er veel verkocht en ook de sfeer was erg gezellig. Tussen de middag werd de inwendige mens versterkt met lekkere broodjes en koffie om de middag weer aan te kunnen.
Na de middag werd het wat minder druk, maar de gezelligheid was er niet minder om.
De gekregen huisjes om te kleuren gingen vlot van de hand. Voor de kinderen was er een grabbelton en nog veel meer andere leuke dingen waaruit het moeilijk kiezen was.
Om 16.00 uur ging ieder zijn of haar spullen inpakken. Intussen kwam ouderling den Engelsman om de dag af te sluiten . Psalm 75, “U alleen loven wij”. werd gezongen. Hij las psalm 146, waarna hij eindigde met dankgebed.
Daarna werd verder gegaan met inpakken van hetgeen nog was overgebleven. Gelukkig minder dan er was uitgepakt.
Om 17.30 uur was alles weer opgeruim en schoongemaakt. We gingen voldaan naar huis.
’s Avonds werd het geld geteld. Het bleek een vruchtbare dag te zijn geweest. Een bedrag van € 2500 deed iedereen verbaasd staan.

 

Home